Masaj Terapeutic Medical

Masajul terapeutic medical se adresează pacienților cu diverse afecțiuni neurologice cât și reumatice, manifestate la nivelul coloanei vertebrale (indiferent de zonă) sau la nivelul articulațiilor (cum ar fi umeri, șolduri, genunchi, încheieturi și glezne).

Diferențe

Diferența dintre masajul terapeutic medical și cel clasic, constă în efectuarea unor manevre cu acțiune directă asupra articulațiilor sau zonelor din coloana vertebrală afectate. Fiziokinetoterapeutul ce efectuează acest tip de masaj are studii medicale de specialitate și cunoaște patologia prezentă a pacientului (în baza anamnezei și a fișei întocmite de medic în cadrul consultului inițial). Astfel sunt adaptate toate manevrele necesare în funcție de patologia fiecărui pacient în parte.

Accent Zone Coloană Vertebrală / Articulații / Membre

Putem pune accent pe zona cervicală de exemplu, în cazul unor afecțiuni precum: spondiloza cervicală, spondilita anchilozantă, cifoza, discopatia sau chiar hernia de disc.

Sau ne putem adresa anumitor articulații afectate prin mobilizări. De exemplu, putem mobiliza omoplații, în cazul unor afecțiuni precum: cifoza, scolioza, cifo-scolioza sau periartrita scapulohumerală pentru decontracturarea și relaxarea musculaturii profunde din această zonă. Putem aplica acest tip de mobilizări cu eficiență maximă în cazul unor dureri de spate datorate contracturilor musculare provenite din poziții vicioase sau activități cotidiene.

Nu în ultimul rând putem acționa asupra membrelor, cu efect miorelaxant și decontracturant sau tonifiant, în cazul unor probleme cum ar fi: cârcei, circulație periferică deficitară (sindrom mâini și picioare reci) sau atrofie musculară. Se poate acționa și asupra articulațiilor membrelor în cazul unor afecțiuni precum: gonartroză, coxartroză, poliartrită reumatoidă, talvalg, fasceită plantară, afecțiuni ale tendoanelor (fibrozări) sau laxitate ligamentară.

Contact

Centrul LITherapy | Parcul Circului
Zambilelor 9, Interfon 03C, Sector 2, București (zona Parcul Circului – Lacul Tei)
0724.434.998

Centrul LITherapy | Bucureștii Noi
Complex Metropolis, Telega 6, Interfon 4, Sector 1, București (zona Podul Constanța)
0725.935.566

office@litherapy.ro
www.litherapy.ro

Program de lucru

Luni – Vineri
9.00 – 13.00
14.00 – 19.00

Social Share